Taartenwinkel.nl krijgt kwart miljoen schadevergoeding

Een bakker is veroordeeld tot het betalen van 250 duizend euro aan de eigenaar van Taartenwinkel.nl. Bakkerij Dam verkocht ook taarten aan concurrenten van Taartenwinkel, terwijl er sprake was van een exclusieve samenwerking.

De groothandel leverde onder meer online bestelde taarten aan Hoogvliet en Topgeschenken, dat de websites Toptaarten.nl en Taartbezorgen.nl exploiteert. Taartenwinkel.nl eiste een schadevergoeding van twee miljoen euro: een miljoen voor de leveringen aan de supermarktketen en een miljoen voor de leveringen aan zijn online concurrent.

De rechtbank oordeelt dat het leveren aan Hoogvliet geen schending van de overeenkomst is, omdat de supermarktketen niet door heel Nederland bezorgt aan consumenten en bedrijven. Verder zou een miljoen boete voor Bakkerij Dam ‘tot een buitensporig en daarom onaanvaardbaar resultaat’ leiden. Daarbij wijst de rechter erop dat alleen de levering van 1.400 taarten aan Topgeschenken concreet is vastgesteld, waarmee volgens Taartenwinkel.nl een omzet van 26.525 euro is behaald.

6 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: theoterdu.com/taartenwinkel-nl-krijgt-kwart-miljoen-schadevergoeding-2/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *