Appelboer met kiespijn

Piet van der Grift (59) zit op het terras achter zijn boerderij in Nieuwegein, omgeven door rijen appelbomen. „Ik betaal Deutsche Bank geen cent”, zegt de op één na grootste fruitteler van Nederland. Honderd hectare. Vijf miljoen kilo appels en peren per jaar. Hij voelt zich belazerd door de bank, die hem in 2011 nog met open armen had ontvangen.

Hij was klant bij Rabobank, maar stapte over naar Deutsche Bank. Ze waren erg blij met de fruitteler. De bank bood hem, zijn vrouw, zijn drie zoons en hun partners en zijn boekhouder een feestelijk diner aan om de overgang te vieren. Daarbij waren drie bankmedewerkers aanwezig. En zelfs de hoogste baas van het Utrechtse kantoor schoof nog even aan.

Maar toen hij eind dat jaar financiering vroeg om 7,5 hectare te kopen en zijn koelcellen voor fruit uit te breiden, kreeg hij nul op het rekest. En nog voor hij zich daar goed en wel boos over kon maken, volgde er een brief met de vraag of hij een andere bank wilde zoeken. Deutsche Bank ging zich richten op de echte grote klanten. Daar hoorde hij niet bij.

Ongeveer 18.000 klanten kregen dezelfde brief als fruitteler Van der Grift. De bank liet de klanten in de brief weten dat Deutsche Bank „niet langer de geschikte bank is om u de producten en diensten aan te bieden die u op dit moment afneemt”. Dat kwam omdat de bank besloten had de „focus aan te scherpen” en „de organisatie te stroomlijnen”. En dat terwijl die ruim 18.000 klanten nog maar net bij Deutsche Bank zaten.

Ze werden in het voorjaar 2010 klant bij Deutsche Bank Nederland toen de bank het bedrijfsonderdelen van ABN Amro overnam. ABN Amro moest het verplicht onderdelen verkopen van de Europese Commissie. Het was een voorwaarde die de EU verbond aan overname van ABN Amro door de Fortis, RBS en Santander. Anders zou de combinatie ABN Amro en Forits te groot worden op de Nederlandse markt. Zo kreeg Deutsche Bank Nederland er in één klap rond de 34.000 klanten bij.

Maar terwijl Deutsche Bank in 2010 nog een winnaar van de crisis leek en onderdelen van het noodlijdende ABN Amro kocht, bleek het in 2012 toch niet immuun voor de crisis. De resultaten vielen tegen, ook bij de nieuwe onderdelen. De bank leed sinds 2010 bijna 1 miljard euro verlies op die onderdelen en begon daarom met een flinke reorganisatie. Daaronder viel ook het afscheid van ruim 18.000 klanten die van ABN Amro waren gekomen.

Dat leverde voor veel klanten problemen op. Ze klaagden over de harde opstelling van Deutsche Bank. De bank was onbereikbaar volgens klanten en dacht niet mee met oplossingen. Een aantal klanten begonnen de Stichting meldpunt klachten Deutsche Bank.

Van der Grift stuurde na de brief zijn accountant op pad om een andere bank te vinden. ABN Amro bleek het gunstigst. Ze wilden Van der Grift graag als klant en financiering voor de uitbreiding was geen enkel probleem. Hij blij en Deutsche Bank blij, dacht Van der Grift. En dus stapte hij over. Maar nee. Deutsche Bank vroeg hem een boeterente te betalen van ruim drie ton, wegens het vervroegd aflossen van zijn bestaande leningen. Daar snapt hij niks van. „Zij sturen mij weg. Daar kan ík toch niks aan doen.”

Streekproducten
Schuin achter hem ligt zijn kleindochter in een kinderwagen te slapen. Zijn dochter en vrouw zijn samen aan het werk in de winkel met streekproducten naast de boerderij. Zijn drie zoons zijn even thuis, want het is nu te warm om water en voeding te spuiten. Twee wonen er met hun gezin in huizen op dit erf, de derde woont zeven kilometer verderop, op een perceel dat ze er een paar jaar geleden bij hebben gekocht.

Van der Grift: „Het bedrijf is zo groot geworden, speciaal voor de jongens. Anders had dat van mij niet gehoeven. Hoe groter, hoe meer personeel. En dat kost ook allemaal geld.” In het najaar heeft hij 125 man nodig om te plukken. Elstar, Jonagold, Coference.

Inmiddels is hij over naar ABN Amro, heeft hij uitgebreid en staan de koelcellen er. Maar de claim van Deutsche Bank hangt nog altijd boven zijn hoofd. Onderhandelen heeft niets geholpen. Deutsche Bank is een tijdrovende en kostbare juridische procedure tegen hem begonnen. Hij is inmiddels 70.000 euro aan advocaatkosten verder, want hij peinst er nog steeds niet over om ruim 3 ton euro aan zogeheten vergoedingsrente aan Deutsche Bank te betalen.

Gisteren troffen fruitteler Van der Grift en vertegenwoordigers van Deutsche Bank elkaar voor de rechter in Amsterdam in deze zogenoemde bodemprocedure. Deutsche Bank eist nog steeds de vergoedingsrente van ruim 3 ton euro.

Volgens de advocaat van Deutsche Bank is Van der Grift zelf opgestapt. Het klopt dat hij geen nieuwe financiering kreeg voor de aankoop van nieuwe percelen en het uitbreiden van zijn koelcellen. Deutsche Bank vond dat geen goed idee. Maar zolang zijn bestaande financieringen liepen, mocht hij klant blijven. Dat hij dus naar ABN Amro overstapte, was zijn eigen keus. En dus wil Deutsche Bank dat hij de vergoedingsrente betaalt.

De rechter vraagt hoe Van der Grift zich onder situatie voelt. De fruitteler heeft de hele ochtend nog niets gezegd en kijkt stug voor zich uit met zijn armen over elkaar. „Ik ben eerst met veel bombarie binnengehaald en nu zit ik voor het eerst van mijn leven in een rechtbank.” Tja, zegt de rechter met een glimlach, dat kunt u ook beter zo houden. „De helft gaat ontevreden naar huis.”

Bovendien, voert Van der Grift aan, wist Deutsche Bank al lang dat hij wilde uitbreiden, toen hij juichend werd binnengehaald, en dat hij dus een nieuwe financiering nodig had. Maar die hebben ze gewoon geweigerd vanwege de strategische heroriëntatie. Een vertegenwoordiger van de Deutsche Bank geeft toe dat hij wist van de plannen van Van der Grift.

Dan vraagt de rechter of de partijen op de gang nog willen onderhandelen. „Ik begrijp dat het voor u beiden principieel is. U denkt: ik ben er uitgesodemieterd en dan moet ik ook nog betalen. De bank denkt: als we nu een deal sluiten, staan er volgende week 18.000 klanten op stoep. Het is puur zakelijk. Maar als ik een oordeel uitspreek is het zwart wit.” De bank en de fruitteler geloven het wel. Geen onderhandelingen meer. Over twaalf weken doet de rechter uitspraak.

Een woordvoerder van Deutsche Bank laat na afloop weten dat met 97 procent van de 18.000 klanten die gedwongen moesten vertrekken de boel is opgelost. „We zijn nog met 400 klanten in onderhandeling. Waarschijnlijk komen we er met 200 niet uit. Die komen bij bijzonder beheer terecht.” Volgens de woordvoerder is de zaak-Van der Grift een uitzondering. „Hij hoefde niet weg zolang zijn kredieten liepen. Hij koos zelf voor een overstap naar ABN Amro.”

Maar volgens advocaat Marianne Adema van het klachtenmeldpunt zijn er nog genoeg klanten van Deutsche Bank met problemen, zoals Van der Grift. „Er zijn circa 4.000 klanten zoals hij met langlopende leningen. Als zij overstappen naar een andere bank zegt Deutsche Bank dat ze dat vrijwillig doen, omdat de financiering nog niet afgelopen is. Dan moeten ze contractueel een vergoedingsrente betalen. Maar Deutsche heeft aangegeven dat ze van die klanten af willen als de financiering verlopen is. Dan gaat een klant in de tussentijd natuurlijk op zoek naar een nieuwe bank, zeker als Deutsche niet bereid is verdere investeringen te financieren.”
Deutsche Bank Klanten eerst gewild, daarna gedumpt

Deutsche Bank nam in april 2010 verschillende onderdelen over van ABN Amro. ABN Amro moest die verkopen van de Europese Commissie, nadat het door Fortis was overgenomen in 2007. Anders zou Fortis te groot worden op de Nederlandse markt. In 2008 raakte Fortis in problemen en werd ABN Amro gered door de Nederlandse staat.

Voor 700 miljoen euro kreeg Deutsche Bank er in één klap vijftien kantoren, ruim 1.300 man personeel en rond de 34.000 klanten bij. Deutsche Bank liet na de overname weten dat „Nederland door de aankoop een belangrijke markt is geworden voor onze zakelijke activiteiten”. ABN Amro leed een boekverlies van bijna 800 miljoen euro door de gedwongen verkoop.

Deutsche Bank kwam door de economische crisis ook in de problemen en moest flink bezuinigen. De bank maakte in september 2012 bekend dat het ging reorganiseren om kosten te besparen.

In april 2013 kregen ruim 18.000 Nederlandse klanten van Deutsche Bank een brief. Strekking: ze moesten op zoek naar een nieuwe bank. Door de „strategische heroriëntatie” was Deutsche Bank niet langer geschikt voor hen. De meesten van deze klanten waren bij Deutsche terechtgekomen door de aankoop van delen van ABN Amro.

Deutsche Bank heeft weinig plezier van de overname gehad. Zij leverde sinds 2010 1 miljard euro verlies op.

4108 antwoorden
 1. Cami Halısı
  Cami Halısı zegt:

  Cami halıları kullanımı tarihten bu yana Türkiye’nin tüm camilerinde bir gelenek haline gelmiş ve önemli bir kültür olmuştur. Camilerde ibadet edilirken dinimizin usullerine göre ve Peygamber Efendimizin verdiği hadislere dayanarak temizliğe önem gösterilmeli ve temiz bir şekilde cami halısı kullanılmalıdır. Halılar birer zemin döşemesi olarak cami zeminlerinde hem estetik oluşturan hem de rahat bir ibadet yapılmasını sağlayan ihtiyaçlardır. Bu nedenle firmamızın sunduğu halı ürünleri en uygun renklere ve desenlere sahip ürünler içermektedir.

 2. Yün Cami Halısı
  Yün Cami Halısı zegt:

  Cami halıları kullanımı tarihten bu yana Türkiye’nin tüm camilerinde bir gelenek haline gelmiş ve önemli bir kültür olmuştur. Camilerde ibadet edilirken dinimizin usullerine göre ve Peygamber Efendimizin verdiği hadislere dayanarak temizliğe önem gösterilmeli ve temiz bir şekilde cami halısı kullanılmalıdır. Halılar birer zemin döşemesi olarak cami zeminlerinde hem estetik oluşturan hem de rahat bir ibadet yapılmasını sağlayan ihtiyaçlardır. Bu nedenle firmamızın sunduğu halı ürünleri en uygun renklere ve desenlere sahip ürünler içermektedir.

 3. Cami Halısı Fiyatları
  Cami Halısı Fiyatları zegt:

  Cami halıları kullanımı tarihten bu yana Türkiye’nin tüm camilerinde bir gelenek haline gelmiş ve önemli bir kültür olmuştur. Camilerde ibadet edilirken dinimizin usullerine göre ve Peygamber Efendimizin verdiği hadislere dayanarak temizliğe önem gösterilmeli ve temiz bir şekilde cami halısı kullanılmalıdır. Halılar birer zemin döşemesi olarak cami zeminlerinde hem estetik oluşturan hem de rahat bir ibadet yapılmasını sağlayan ihtiyaçlardır. Bu nedenle firmamızın sunduğu halı ürünleri en uygun renklere ve desenlere sahip ürünler içermektedir.

 4. Göbekli Cami Halısı
  Göbekli Cami Halısı zegt:

  Cami halıları kullanımı tarihten bu yana Türkiye’nin tüm camilerinde bir gelenek haline gelmiş ve önemli bir kültür olmuştur. Camilerde ibadet edilirken dinimizin usullerine göre ve Peygamber Efendimizin verdiği hadislere dayanarak temizliğe önem gösterilmeli ve temiz bir şekilde cami halısı kullanılmalıdır. Halılar birer zemin döşemesi olarak cami zeminlerinde hem estetik oluşturan hem de rahat bir ibadet yapılmasını sağlayan ihtiyaçlardır. Bu nedenle firmamızın sunduğu halı ürünleri en uygun renklere ve desenlere sahip ürünler içermektedir.

 5. Cami Halıları
  Cami Halıları zegt:

  Cami halıları kullanımı tarihten bu yana Türkiye’nin tüm camilerinde bir gelenek haline gelmiş ve önemli bir kültür olmuştur. Camilerde ibadet edilirken dinimizin usullerine göre ve Peygamber Efendimizin verdiği hadislere dayanarak temizliğe önem gösterilmeli ve temiz bir şekilde cami halısı kullanılmalıdır. Halılar birer zemin döşemesi olarak cami zeminlerinde hem estetik oluşturan hem de rahat bir ibadet yapılmasını sağlayan ihtiyaçlardır. Bu nedenle firmamızın sunduğu halı ürünleri en uygun renklere ve desenlere sahip ürünler içermektedir.

 6. araba bluetooth
  araba bluetooth zegt:

  araba bluetooth Blaine Markham araba bisiklet aparatı Samara Taylor araba bagajı Romilly Hail araba boyama fiyatları Bartlomiej Rollins b araba markası Jodie Marsh b araba ehliyeti Fahmida Knights b araba ehliyeti fiyatları Ridwan Frederick b araba ehliyeti kaç yaşında alınır Aislinn Hines

 7. Yün Cami Halısı
  Yün Cami Halısı zegt:

  Cami halıları kullanımı tarihten bu yana Türkiye’nin tüm camilerinde bir gelenek haline gelmiş ve önemli bir kültür olmuştur. Camilerde ibadet edilirken dinimizin usullerine göre ve Peygamber Efendimizin verdiği hadislere dayanarak temizliğe önem gösterilmeli ve temiz bir şekilde cami halısı kullanılmalıdır. Halılar birer zemin döşemesi olarak cami zeminlerinde hem estetik oluşturan hem de rahat bir ibadet yapılmasını sağlayan ihtiyaçlardır. Bu nedenle firmamızın sunduğu halı ürünleri en uygun renklere ve desenlere sahip ürünler içermektedir.

 8. Cami Halısı Fiyatları
  Cami Halısı Fiyatları zegt:

  Cami halıları kullanımı tarihten bu yana Türkiye’nin tüm camilerinde bir gelenek haline gelmiş ve önemli bir kültür olmuştur. Camilerde ibadet edilirken dinimizin usullerine göre ve Peygamber Efendimizin verdiği hadislere dayanarak temizliğe önem gösterilmeli ve temiz bir şekilde cami halısı kullanılmalıdır. Halılar birer zemin döşemesi olarak cami zeminlerinde hem estetik oluşturan hem de rahat bir ibadet yapılmasını sağlayan ihtiyaçlardır. Bu nedenle firmamızın sunduğu halı ürünleri en uygun renklere ve desenlere sahip ürünler içermektedir.

 9. Yün Cami Halısı
  Yün Cami Halısı zegt:

  Cami halıları kullanımı tarihten bu yana Türkiye’nin tüm camilerinde bir gelenek haline gelmiş ve önemli bir kültür olmuştur. Camilerde ibadet edilirken dinimizin usullerine göre ve Peygamber Efendimizin verdiği hadislere dayanarak temizliğe önem gösterilmeli ve temiz bir şekilde cami halısı kullanılmalıdır. Halılar birer zemin döşemesi olarak cami zeminlerinde hem estetik oluşturan hem de rahat bir ibadet yapılmasını sağlayan ihtiyaçlardır. Bu nedenle firmamızın sunduğu halı ürünleri en uygun renklere ve desenlere sahip ürünler içermektedir.

 10. Göbekli Cami Halısı
  Göbekli Cami Halısı zegt:

  Cami halıları kullanımı tarihten bu yana Türkiye’nin tüm camilerinde bir gelenek haline gelmiş ve önemli bir kültür olmuştur. Camilerde ibadet edilirken dinimizin usullerine göre ve Peygamber Efendimizin verdiği hadislere dayanarak temizliğe önem gösterilmeli ve temiz bir şekilde cami halısı kullanılmalıdır. Halılar birer zemin döşemesi olarak cami zeminlerinde hem estetik oluşturan hem de rahat bir ibadet yapılmasını sağlayan ihtiyaçlardır. Bu nedenle firmamızın sunduğu halı ürünleri en uygun renklere ve desenlere sahip ürünler içermektedir.

 11. more info
  more info zegt:

  I’m really impressed along with your writing abilities as smartly as with the structure in your blog. Is this a paid topic or did you customize it your self? Either way keep up the excellent high quality writing, it is rare to peer a nice blog like this one nowadays..

 12. acura of seattle
  acura of seattle zegt:

  acura otomobil türkiye Muneeb Glenn acura oem parts Rhyley Bloggs acura of jackson Aydin Lane acura of boston Ikrah Peterson acura of seattle Joy Kirby acura of bellevue Betsy Quintero acura of columbus Taylor Brewer acura of Nisha Laing acuracidade o que é Albi Blackmore acuracidade o que significa Gene Leal

 13. Ekolojik Tabak
  Ekolojik Tabak zegt:

  EKOLOJİK KARTON TABAK (Naturel Tabak)KENDİ İMALATIMIZ0 YERLİ ÜRETİMCELLO serisinden 22 cm ve 17 cm ebatında ekolojik doğal tabak. Üretimi sırasında hiçbir ağaç kesilmemiştir. – bitkisel selülozdan olan şeker kamışından üretilmiştir. doğa ile teması uygundur.– Mikrodalgada kullanıma uygundur

 14. Casinovale
  Casinovale zegt:

  Casinovale Güncel Giriş EGT Jacpot, Evolution Casino, Online Casino, Kumar, Gambling, Casino, Canlı Casino En iyi bonuslar, En dolu oyunlar ve VIP hizmet Casinovale`de !!!

 15. chz coin grafik
  chz coin grafik zegt:

  Chiliz son zamanlarda en çok takip edilen kripto para yani altcoinlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. CEO’sunun sürekli Türkiye’de olması ve futbol takımlarına olan yatırımıyla ülkemizde oldukça biliniyor. Chz coin grafik hakkında veri bulmak için en stabil çalışan sitelerden biriyle tanıştaracağım sizi.

 16. Cami Avizesi
  Cami Avizesi zegt:

  Cami Avize fiyatları, cami avize modelleri ve cami avize çeşitleri burada! Tıkla, en ucuz cami avize seçenekleri uygun fiyatlarla ayağına gelsin…

 17. erotik shop
  erotik shop zegt:

  I definitely get annoyed whilst people consider issues that they plainly don’t know about. You controlled to hit the nail upon the highest and also defined out the whole thing with no need side-effects

 18. Cami Halısı Bartın
  Cami Halısı Bartın zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 19. Cami Halısı Diyarbakır
  Cami Halısı Diyarbakır zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 20. Cami Halısı Diyarbakır
  Cami Halısı Diyarbakır zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 21. Cami Halısı Erzurum
  Cami Halısı Erzurum zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 22. Cami Halısı Tunceli
  Cami Halısı Tunceli zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 23. Cami Halısı Aksaray
  Cami Halısı Aksaray zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 24. Cami Halısı Trabzon
  Cami Halısı Trabzon zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 25. Instagram Hekayəsini Yükləyin
  Instagram Hekayəsini Yükləyin zegt:

  Instagram hekayəsi ən çox istifadə olunan tətbiq xüsusiyyətidir. Beləliklə, indi iOS və Android cihazları üçün hekayə yükləmə xüsusiyyətinə daxil olmaq daha asan oldu. Instagram hekayə yükləməsi ilə PC, planşet, telefondan asılı olmayaraq İnstaqramda paylaşılan bütün hekayələri yükləyə bilərsiniz.

  İnstaqramdan hekayələri necə yükləmək olar?
  Ekran görüntüləri çəkməklə yanaşı, tətbiqdən 24 saat sonra silinən hekayələri yükləməyin mümkün olmadığı məlumdur. Hike -ı İnstagram -dan yükləmək üçün ediləcək işlər aşağıdakılardır: Yükləmək istədiyiniz profilin Instagram istifadəçi adını qutuya daxil edin və düyməni basın.

 26. Cami Halısı Trabzon
  Cami Halısı Trabzon zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 27. Spor haber
  Spor haber zegt:

  Türkiye’den ve dünyadan en yeni transfer dedikoduları, sporda bugün yaşanan gelişmeler ile günün güncel spor olayları için 8Kspor Gazetesi’ni takip .

 28. Cami Halısı Bursa
  Cami Halısı Bursa zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 29. Cami Halısı Nevşehir
  Cami Halısı Nevşehir zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 30. Cami Halısı Malatya
  Cami Halısı Malatya zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 31. Cami Halısı Antalya
  Cami Halısı Antalya zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 32. Cami Halısı Bartın
  Cami Halısı Bartın zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 33. Cami Halısı Karaman
  Cami Halısı Karaman zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 34. Cami Halısı Bartın
  Cami Halısı Bartın zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 35. Cami Halısı
  Cami Halısı zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 36. Cami Halısı Aydın
  Cami Halısı Aydın zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 37. Cami Halısı Muş
  Cami Halısı Muş zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 38. Cami Halısı Samsun
  Cami Halısı Samsun zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 39. Cami Halısı Hatay
  Cami Halısı Hatay zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 40. Cami Halısı Malatya
  Cami Halısı Malatya zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 41. Kurzsichtigkeit
  Kurzsichtigkeit zegt:

  Kurzsichtigkeit (Myopie) ist eine häufige Sehstörung, bei der Sie Objekte in Ihrer Nähe deutlich sehen können, aber weiter entfernte Objekte verschwommen sind. Es tritt auf, wenn die Form Ihres Auges dazu führt, dass Lichtstrahlen falsch gebeugt (gebrochen) werden, wodurch Bilder vor Ihrer Netzhaut anstatt auf Ihre Netzhaut fokussiert werden.

 42. Cami Halısı Kahramanmaraş
  Cami Halısı Kahramanmaraş zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 43. Cami Halısı Kütahya
  Cami Halısı Kütahya zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 44. Cami Halısı Çanakkale
  Cami Halısı Çanakkale zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 45. Cami Halısı Ordu
  Cami Halısı Ordu zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 46. Cami Halısı Bingöl
  Cami Halısı Bingöl zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 47. Saflı Cami Halısı
  Saflı Cami Halısı zegt:

  Cami Halısı ve Cami Halıları Firmamız 1989’dan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini esas alarak Cami, Yurt, Kur’an Kursu, Mescit Halısı ve duvardan duvara halı ile hizmet vermenin gururunu … Cami halısı firmamız kendi üretimi olan akrilik ve yün cami halıları ile cami halısı firmaları arasında önemli bir yere sahiptir.

 48. TikTok İzlenme Hilesi
  TikTok İzlenme Hilesi zegt:

  Günümüzde sosyal medya üzerinden içerik üreterek para kazanmak mümkün. Hatta yüzlerce genç sosyal medya sayesinde para kazanıyor ve başka bir iş yapmadan hayatını geçindirebiliyor. Durum böyleyken bu gelir ağları üzerinde ciddi bir rağbet ve rekabet de oluşmuş durumda. Örneğin Çin menşeli uygulama TİkTok’a her gün yüzlerce kişi kaydoluyor ve hepsi de aynı hevesle içerik üretiyor: Para Kazanmak… Fakat herkes aynı derecede başarılı olamıyor. Çünkü başarılı olmak için birçok özelliğin bir kişide bulunması gerekiyor. Ancak bazı yöntemlerle bu uygulamalarda büyümek ve yeni takipçilere ulaşmak mümkün. Örneğin TikTok izlenme hilesi bunlardan biri. Bu hizmet sayesinde uygulamaya yüklenen videolar daha fazla kişi tarafından seyrediliyor ve keşfete yani daha çok izleyicinin olduğu mekanizmaya yükselmek kolaylaşıyor.

 49. zeki test
  zeki test zegt:

  Aşağıdaki hesaplama aracına içerdiği karakter ve kelime sayısını öğrenmek istediğiniz metni giriniz ve hesapla butonuna basınız.

 50. Lesabahis Giriş
  Lesabahis Giriş zegt:

  Lesabahis yeni giriş adresi üzerinden siteye ulaşıldığında, oyuncular aradıkları tüm bahis kategorilerine ulaşabilmektedir. Spor bahislerinde maç öncesi, canlı bahisler ve sanal spor kategorilerine ait tüm karşılaşmalar yüksek oranlarla yer almaktadır.

 51. Betpas giriş
  Betpas giriş zegt:

  Betpas bahis sitesi ile ilgili en güncel bilgiler, detaylı inceleme, giriş adresleri ve bonuslar gibi birçok konuda bilgiye bu sayfa üzerinden ulaşabilir, …

 52. ankara escort
  ankara escort zegt:

  Ankara Escort Bayanlar sitemizde kaliteli Ankara Escort Bayan partneri sağlayan adresimiz sizlere en kaliteli ve elit Escort Ankara desteği sağlamaktadır.

 53. Acil Kredi
  Acil Kredi zegt:

  Acil Kredi mi lazım, hemen web sayfamızı ziyaret ederek çok hızlı bir şekilde nasıl kredi, para bulacağınızı öğrenin. Web sayfamızda kredi ve finans üzerine aradığınız herşeyi bulabilirsiniz.

 54. Aşık Etme Duası
  Aşık Etme Duası zegt:

  I simply wished to thank you very much yet again. I do not know what I would have tried without these techniques shared by you regarding this subject matter. It was before the scary scenario in my position, nevertheless taking note of this specialized tactic you solved the issue took me to weep with happiness. Now i’m thankful for your support and thus trust you really know what a great job you happen to be providing teaching people today using your web site. Most likely you have never got to know any of us……

 55. Aşık Etme Duası
  Aşık Etme Duası zegt:

  My wife and i were very thankful when Peter managed to round up his survey while using the precious recommendations he received when using the weblog. It is now and again perplexing to simply possibly be releasing tips and hints which usually the others might have been trying to sell. We really take into account we now have you to thank for this. These illustrations you made, the straightforward website navigation, the relationships your site make it possible to promote – it is mostly terrific, and it is making our son in addition to us understand this theme is satisfying, which is certainly very vital. Thanks for the whole thing!……………..!!!!!!!!

 56. Beleş Bonus
  Beleş Bonus zegt:

  Türkiye’deki bahis oyuncularının ve online bahis sitelerinin sayısı arttıkça deneme bonusu veren sitelerin de sayısı gittikçe artmaktadır. Sektördeki rekabete bağlı olarak, siteler üyeleri kendilerine çekmek için üyelerine birbirinden cazip bonuslar sunmaktadır.Elbette bu sitelerin güvenilirliği de oldukça önemlidir. Güvenilir ve lisanslı, üyelerine deneme bonusu veren başlıca siteleri Belesbonus.org Sizlere sunmaktadır.

 57. Casino
  Casino zegt:

  Türkiye’deki bahis oyuncularının ve online bahis sitelerinin sayısı arttıkça deneme bonusu veren sitelerin de sayısı gittikçe artmaktadır. Sektördeki rekabete bağlı olarak, siteler üyeleri kendilerine çekmek için üyelerine birbirinden cazip bonuslar sunmaktadır.Elbette bu sitelerin güvenilirliği de oldukça önemlidir. Güvenilir ve lisanslı, üyelerine deneme bonusu veren başlıca siteleri Belesbonus.org Sizlere sunmaktadır.

 58. Haber
  Haber zegt:

  mersin, mersin haber, mersin haberleri, mersin son haber, son dakika mersin, sondakika, mersin idman yurdu, mersin yerel gazeteleri, mersin gazetesi,mobil , Mersin haber sayfamızda Mersin haberleri okuyabilir, Mersin son dakika haberleri ve güncel Mersin gelişmelerini görebilirsiniz. Haber

 59. Haber Mersin
  Haber Mersin zegt:

  mersin, mersin haber, mersin haberleri, mersin son haber, son dakika mersin, sondakika, mersin idman yurdu, mersin yerel gazeteleri, mersin gazetesi,mobil , Mersin haber sayfamızda Mersin haberleri okuyabilir, Mersin son dakika haberleri ve güncel Mersin gelişmelerini görebilirsiniz. Haber

 60. Mersin Haber
  Mersin Haber zegt:

  mersin, mersin haber, mersin haberleri, mersin son haber, son dakika mersin, sondakika, mersin idman yurdu, mersin yerel gazeteleri, mersin gazetesi,mobil , Mersin haber sayfamızda Mersin haberleri okuyabilir, Mersin son dakika haberleri ve güncel Mersin gelişmelerini görebilirsiniz. Haber

 61. Haberler
  Haberler zegt:

  mersin, mersin haber, mersin haberleri, mersin son haber, son dakika mersin, sondakika, mersin idman yurdu, mersin yerel gazeteleri, mersin gazetesi,mobil , Mersin haber sayfamızda Mersin haberleri okuyabilir, Mersin son dakika haberleri ve güncel Mersin gelişmelerini görebilirsiniz. Haber

 62. SOHBET HATLARI
  SOHBET HATLARI zegt:

  Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 63. Deneme Bonusu
  Deneme Bonusu zegt:

  Türkiye’deki bahis oyuncularının ve online bahis sitelerinin sayısı arttıkça deneme bonusu veren sitelerin de sayısı gittikçe artmaktadır. Sektördeki rekabete bağlı olarak, siteler üyeleri kendilerine çekmek için üyelerine birbirinden cazip bonuslar sunmaktadır.Elbette bu sitelerin güvenilirliği de oldukça önemlidir. Güvenilir ve lisanslı, üyelerine deneme bonusu veren başlıca siteleri Belesbonus.org Sizlere sunmaktadır.

 64. En İyi Casino
  En İyi Casino zegt:

  Türkiye’deki bahis oyuncularının ve online bahis sitelerinin sayısı arttıkça deneme bonusu veren sitelerin de sayısı gittikçe artmaktadır. Sektördeki rekabete bağlı olarak, siteler üyeleri kendilerine çekmek için üyelerine birbirinden cazip bonuslar sunmaktadır.Elbette bu sitelerin güvenilirliği de oldukça önemlidir. Güvenilir ve lisanslı, üyelerine deneme bonusu veren başlıca siteleri Belesbonus.org Sizlere sunmaktadır.