TERDU TIMES

Eerste editie Terdu Times

Dit is de eerste uitgave en tevens kerst­ editie van de Terdu Times. In deze courant leest u alles over Theo Terdu, gepassio­neerd conflictoloog, auteur en spreker. Over zijn werk, zijn leven en zijn lezingen. De krant verschijnt eens per maand en zal u verrassen met nieuwsberichten, interviews, columns en meer.

U kunt zich inschrijven voor de Terdu Times

Blog


Conflicten zijn nieuwe kansen

"Conflicten bestaan niet. Conflicten zijn nieuwe kansen in een lelijke verpakking. Als je me in twee korte zinnen naar de kern van mijn werk als conflictoloog vraagt, is dit het antwoord."


Read More

Trump, de conflictoloog van de maand?

Als je een conflict wil oplossen, moet je eerst denken over oplossingen. Donald Trump gaf daar tijdens zijn bezoek aan Noord-Korea een absoluut staaltje van weg. Naar eigen zeggen zei Trump daarom op een gegeven moment tegen Kim: ‘In plaats van raketten te testen, zou je hier de beste hotels van de wereld kunnen neerzetten.


Read More

Bestaat de geheime superbank?

In de Volkskrant verscheen een artikel over een geheime Bank in Basel, die het hele financiële en economische systeem beheerst en overal ter wereld aan de touwtjes trekt. Deze bank is echt en het idee dat slechts een paar mensen de wereld beheersen is niet alleen eng, maar het toppunt van een bedreigend conflict.


Read More