"Men noemt mij wel de ambassador of change omdat ik bewijs dat in het leven niets onmogelijk is en onmogelijk slechts de stem van jouw eigen beperking is."

Mijn levensverhaal

Mijn levensverhaal bewijst dat het zo werkt. Op mijn 36ste kreeg ik te horen dat ik ongeneselijk ziek was. Op dat moment ontstond in mijn geest de kracht om door te gaan en de wereld te laten zien dat niets onmogelijk is.

Ik ben in 1957 geboren in Klaaswaal, een klein dorpje dat hemelsbreed op 356 km afstand van Parijs ligt. Na een carrière in het bedrijfsleven waagde ik in 1991 de sprong en vestigde mij als zelfstandig bedrijfsadviseur met veel ervaring in het bedrijfsleven maar met 0 klanten. Ik had een gezin met twee jonge kinderen, een eigen huis en alles verliep rooskleurig en voorspoedig totdat ik kort daarna te horen dat ik een ongeneselijke en ernstige vorm van reuma had (Morbus Bechterew) en dat ik als invalide in een rolstoel zou belanden.

Op dat moment is het alsof je leven stilstaat. Nadat ik me realiseerde dat mijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn en nadat ik hartgrondig heb gehuild, maakte ik een keuze die de rest van mijn leven voorgoed zou veranderen. Ik koos ervoor om niet invalide te worden en het leven te omarmen.

Aan die fundamentele keuze om lijden te veranderen in leiden heb ik steeds vastgehouden. Ook toen ik in 2016 met gillende sirene naar een hartinterventie ziekenhuis werd gebracht en nadien te horen kreeg dat mijn hartspier nog maar voor 25 % werkte en ik op een tijdbom leefde.

Ook dat heb ik met mijn mind overwonnen en dit is mijn levensverhaal.

Bestel hier mijn boeken