WAT IS WIJSHEID, méér economie of méér doden?

De laatste week gaan er steeds meer stemmen op die pleiten voor het openstellen van de economie en daarmee een aantal extra doden maar voor lief nemen.

Wie de wijsheid in pacht
heeft mag het nu zeggen

Als je gezond bent, niemand in je familie is overleden aan Corona en je bent niet één van de 8000 zorgverleners die met Corona is besmet, begrijp ik dit standpunt.

En als je géén verstand van een virus als COVID-19 hebt dat constant muteert en het beschouwt als een ernstige griep die vanzelf overwaait, begrijp ik het ook. Een paar duizend toch al oude mensen meer of minder die dood gaan maakt niet uit toch?

Maar stel nu dat we te snel willen gaan en net gaan doen of er teweinig aan de hand is? Café’s, restaurants, bioscopen, de scholen …. alles weer langzaam op gang. In het begin geloven we stellig in de 1,5 meter politiek maar dat is een kwestie van korte tijd en dan wordt het een meter, 50 centiemer (geen typo), want wie controleert ons ?

Wie het laatst lacht,
lacht het best!

En dan … als COVID-19 (in het najaar) terug is (zie China nu al) en nog harder toeslaat en ook jongeren meepakt in haar glorietocht van dood en verderf? En als dan de economie helemaal op slot moet en we met z’n allen kopje onder gaan? Wat dan?

Laat het niet
het virus zijn
dat het laatst lacht

Laten we echt blij zijn met een intelligent Kabinet dat intelligente afwegingen maakt.

Wees blij dat je in Nederland woont en niet in België of Frankrijk waar een Macaron (geen typo) regeert en de lockdown niet intelligent maar finaal (fataal) is. Het is de meest ellendige tijd die we na de Tweede Wereldoorlog meemaken. We hebben er niet om gevraagd, maar het is als een dief bij nacht binnengeslopen.

Ik heb de wijsheid niet in pacht en ben één van de (beste) stuurlui die aan de wal staan. Ik sta te popelen dat de economie morgen weer in volle vaart gaat draaien, maar ik wil niet dat het COVID-19 virus is die het laatst en dus het beste lacht.

60 antwoorden
 1. Ngoại hình mèo anh lông ngắn dễ thương
  Ngoại hình mèo anh lông ngắn dễ thương zegt:

  Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

 2. getinkpreferred
  getinkpreferred zegt:

  You bear a fantastic natural talent. Your drafting abilities are literally impressive. All the bests for sending content over the internet and educating your users.

 3. cắm implant
  cắm implant zegt:

  That is really fascinating, You’re an excessively skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to looking for extra of your great post. Also, I have shared your website in my social networks!

 4. Bluebird com
  Bluebird com zegt:

  Thanks a bunch for sharing this with all of us you really know what you are talking about! Bookmarked. Kindly also visit my site =). We could have a link exchange arrangement between us!

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.